Kesätyöpestistä pääluottamusmieheksi – luottamustoimi tuo vaihtelua arkeen rakennustyömaalla

 Kesätyöpestistä pääluottamusmieheksi – luottamustoimi tuo vaihtelua arkeen rakennustyömaalla

Pääluottamusmies Ville Rautio päätyi töihin LTR:n leipiin alun perin kesätyöpestin kautta ja on viihtynytkin yrityksen leivissä jo reilut kymmenen vuotta. Parhaillaan Stora Enson työmaalla Oulussa työskentelevä Rautio on uransa aikana päässyt tekemään rakennustyömaan tehtäviä laidasta laitaan. Muun muassa erilaiset betonityöt aina muottien valusta raudoitukseen ovat tulleet tutuiksi. Rautio työskentelee paljolti teollisuuden uudiskohteiden parissa, mutta välillä on myös korjausrakentamisen töitä, jotka tuovat töihin vaihtelua.

”Hyvä porukka ja mukava työilmapiiri saavat viihtymään töissä ja niiden avulla selviää huonommistakin päivistä”, hän kertoo. ”Huumorintajulla pärjää pitkälle.”

Työkavereiden luottamus vei edustustehtäviin

Rautio on toiminut pari viimeistä vuotta yrityksen pääluottamusmiehenä. Työntekijöiden edustajaksi hän päätyi hakemaan, kun vanhemmat kollegat vinkkasivat asettumaan ehdolle luottamusmiesvaaleissa. Työkaverit ilmaisivat luottamuksensa äänestämällä vaaleissa ja Rautio on nyt yrityksen pääluottamusmies. Luottamusmiehen tehtävät tuovat vaihtelua päivittäiseen työntekoon rakennustyömaalla. Rautio aikookin asettua ehdolle uudemman kerran myös tulevissa vaaleissa.

Rautio kertoo, että työn ja vapaa-ajan yhdistäminen ei ole LTR:llä ongelma – työasiat eivät seuraa kotiin. Luonnossa viihtyvä Rautio viettää vapaa-aikaansa metsästyksen parissa ja talvisin nauttii myös pilkkimisestä sekä moottorikelkkailusta.

Raution mielestä rakennustyömaalla tärkeää on työtä pelkäämätön ote ja oma-aloitteinen asenne. Hän huomauttaa, että kesätyöntekijän kannattaa rohkeasti avata suunsa, jos ei ole varma, miten joku työtehtävä hoidetaan: ”Kyllä täällä opastetaan, miten hommat kannattaa tehdä”, hän summaa.