LTR-Rakennus rakentaa Outokummun biokoksin briketöintilaitoksen Tornion terästehtaille

LTR-Rakennus Oy ja Outokumpu ovat solmineet urakkasopimuksen briketöintilaitoksen rakentamisesta. Työt on aloitettu viikolla 22 ja ovat valmiit marraskuun lopussa. Urakalla LTR jatkaa vuosikymmenten yhteistyötä Outokummun kanssa.

Outokummun yhtenä ilmastotavoitteena on vähentää hiilidioksidipäästöjä 42 % vuoteen 2030 mennessä verrattuna vuoden 2016 lähtötasoon. Tavoite on Science Based Targets -aloitteen hyväksymä ja tarkoittaa sitä, että tavoite tukee tavoitetta rajoittaa maapallon lämpötilan nousu korkeintaan 1,5 asteeseen. Tämä tarkoittaa, että päästövähennys olisi 14 % vuoden 2021 tasosta, vuoden 2025 loppuun mennessä, Science Based Targets -aloitteen 1,5 asteen tavoitteen mukaisesti. Outokumpu on ensimmäinen ruostumattoman teräksen valmistaja maailmassa, jolla on edellä mainittuun aloitteeseen hyväksytty ilmastotavoite.

Osana kunnianhimoista vastuullisuustyötään, Outokumpu Oyj jatkaa tavoitteiden toteuttamista rakentamalla Torniossa sijaitsevien terästehtaan yhteyteen briketöintilaitoksen. Investoinnin myötä Outokumpu jatkaa hiilidioksidipäästöjen vähentämistä korvaamalla fossiilista koksia biokoksilla, joka pohjautuu biomassaan.